Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Fixați antena pe Leonce & Lena!

Nov
19

Și de ce spun asta, poate vă-ntrebați? E simplu:

  • pentru Ada Milea.

Ea e cea care a rescris scenariul, alături de Mihai Măniuţiu. Bine, rescris e puţin spus – scenariul a fost transformat, astfel că întreg spectacolul a fost „cosmetizat” într-unul muzical.

  • pentru Ada Milea.

Ea a scris, alături de Anca Hanu, melodiile întregului spectacol. Tot ce veți auzi, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea, sub denumirea de LEONCE ȘI LENA, e clar, e creația ei.

  •  pentru minunata echipă care a lucrat la proiect.

Vorbim aici despre nume grele din industrie: Mihai Măniuțiu a semnat regia spectacolului și scenariul; Ada Milea – deja v-am spus ce și cum; Adrian Damian a făcut decorul; Vava Ștefănescu s-a ocupat de coregrafie iar de light design a răspuns Lucian Moga. Nume unul și unul… n-are cum ieși rău, da?

Apoi, îi avem pe minunații noștri actori, care au făcut o treabă genială; vi-i înșir pe toți aici: Richard Balint (care are și-o chitară alături), Eugen Neag, Alina Leonte, Emil Sauciuc, Daniel Vulcu, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Andreea Gabor, Simona Codreanu, Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, Radu Tudor, George Dometi, Andrian Lokovei (care-i un acordeonist veritabil), Florian Chelu Madeva (cu-a lui chitară bass) și Alex Szuz (maestrul tobelor).  😉

  • pentru Ada Milea.

Dacă ați văzut (pe la alte teatre, în deplasare) Insula sau Deliruri (care-a fost la noi în FTS, anul trecut), știți cum lucrează Ada și ce iese de sub mâna ei. E genială și să știți că io n-o laud.

  • pentru muzică de calitate.

Dacă inițial vi se va părea că vedeți niște hipioți prin deșert care cântă și dansează, să știți că doar vi se pare. Ah, decorurile ajută. Dar tot la un spectacol-concert ați venit, nu uitați!

  • pentru Ada Milea.

Dacă n-am subliniat suficient, e clar, o mai fac o dată – o să râdeți și-o să vă râdeți de ce-o să auziți ieșind din gura actorilor noștri – versuri felurite și aurite, pe care n-aveți cum să nu le fredonați când veți ieși din sala de spectacol.

Aaaașa… și dacă v-am convins, faceți bine și mergeți la spectacolul LEONCE ȘI LENA al Teatrului Regina Maria din Oradea, care are premiera sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19, la Sala Mare. Se va mai juca, doar să ne țină pantofii de dans…!

*sursa foto: aici

2 Responses to Fixați antena pe Leonce & Lena!

  1. Oh boy oh boy! De când tot aștept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *