Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Festivalul de Teatru Scurt, la #Oradea

Sep
13

Dragilor, după cum poate aţi auzit prin târg, în curând avem parte de cea de-a 17-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt, care se desfăşoară aici, la noi acasă, în Oradea, cu începere din 25 septembrie, până hăt, în 2 octombrie.

E singurul festival dedicat piesei într-un act din România, şi este o manifestare culturală cu o longevitate egalată de puţine festivaluri din ţară – prima ediţie a avut loc în anul 1976 şi ultima ediţie, a XVI-a, în 2010. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt devine internaţional. Orădenii au vizionat spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova dar şi din îndepărtata Japonie. De-a lungul celor şaisprezece ediţii de festival, oaspeţi importanţi – actori, regizori, dansatori, scenografi, critici de teatru, directori de festivaluri, dar şi personalităţi marcante ale vieţii culturale din România au participat la evenimentul cultural orădean. (sursa: aici)

Pentru mai multe informaţii referitoare la bilete (apropo, de săptămâna viitoare puteţi să vă faceţi rezervări sau să achiziţionaţi bilete direct de pe site), program (care este unul foarte reuşit, zic eu), sau locaţiile unde se joacă piesele (aproximativ 5 la număr, în fiecare zi), aflaţi pe site-ul oficial al Festivalului (creaţia mea, şi-a lui Ursuţ, ca s-adaug! 😀 OK, OK, a lui mai mult :)) ). Aşadar, aruncaţi un ochi pe program, oferta este deosebit de variată, aveţi de unde alege! Ne vedem la teatru! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *