Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Dirty Dancing – Compania András Lóránt, Tg. Mureș

Feb
26

Am zile pline-pline, dar asta nu mă împiedică să văd un spectacol bun, dintre cele care vine să ne viziteze la Oradea. S-a întâmplat ca marți, 24 februarie, să fiu prezentă în Sala Studio a Teatrului Szigligeti, pentru a viziona un spectacol de dans, de la care văzusem doar afișul: Dirty Dancing. Performeri: Compania András Lóránt din Târgu Mureș. Fiindcă Lorant e un prieten mai vechi al teatrului din Oradea (și implicit al meu), am dat curs curiozității. Și bine mi-a părut, la final.

Am văzut un spectacol cu tineret, cu muzica pe care o fredonez de multă vreme (zice-se ce s-o zice, coloana sonoră din Dirty Dancing e una fabuloasă pentru dans), un spectacol care m-a făcut să dansez în scaun (n-aveam mult și mă dădeam jos de pe gradene, să fac doi-trei pași) și cel mai important aspect – m-a binedispus într-o zi de marți. Replici puține – lucru pe care l-am apreciat, pentru că încă n-am învățat nici cele mai elementare noțiuni de limba maghiară, mult dans, voie bună, și oameni care și-au executat rutina de dans impecabil. Tineri, frumoși, conduși cu o mână de fier de un coregraf pe care-l admir pentru pasiunea pe care o pune în toate proiectele sale.

Dacă aveți cumva șansa să ajungeți prin Târgu Mureș (unde se află trupa) sau îi prindeți prin țară, în vreun turneu, faceți-vă o favoare și mergeți la spectacolele lor!

foto: pagina de Facebook a Companiei Andras Lorant

3 Responses to Dirty Dancing – Compania András Lóránt, Tg. Mureș

  1. Your Little March, a little branch (ramurica).

  2. Un vis frumos sa-ncurajeze, biletele dau sa danseze.

  3. Ideea sigur nu e rea, (va aduce-un plus mereu candva, oricand s-ar studia in teatru) un mare, elen-amfiteatru, in aer liber, undeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *