Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Despre fericirea profesională

Aug
31

De câtva timp, mă tot laud cu schimbările pe care urmează să le fac în viaţa profesională. Ba că nu-mi place, ba că trebuie să schimb ceva, şi citind un articol foarte bun de-al Motanului pe blogul lui Chinezu, mi-am dat seama că, 

Dacă nu ne place actualul loc de muncă şi ne trezim în fiecare dimineaţă cu groază gâdindu-ne că ne aşteaptă alte opt ore de stres şi chin, nu e mai bine să-l schimbăm?, să facem altceva care să ne aducă satisfacţie?, oameni buni, nu avem decât o singură viaţă, hai să o trăim frumos.

Pentru că, până la urmă, dacă munceşti pe bani puţini, dar faci ceea ce-ţi place, e bine: ai şanse să ajungi departe pentru că oamenii care muncesc şi pun osul la treabă (în adevăratul sens al cuvântului) au parte şi de merite. Da, asta a fost şi alegerea mea: fac o treabă ce nu-mi place, dar care-mi dă destui bani ca să-nchid ochii pentru o perioadă, sau accept o ofertă nouă, care e mai prost plătită, dar care îmi va oferi satisfacţii mai mari?

Ei bine, ce-am ales… Momentan (adică pentru o lună), am să-mpac şi capra, şi varza: le fac pe-amândouă part-time. Şi-apoi, dacă se poate, mergem înspre fericirea maximă. Dar numai dacă se poate. Până una-alta, atât mai adaug: ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să capeţi… ;))

One Response to Despre fericirea profesională

  1. Ce-ti poate oferi noul loc de munca? Doar un loc caldut de/la stat si pensionarea. :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *