Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Cum să dormi un somn odihnitor

Jan
12

După o vacanţă meritată, deşi parcă un pic prea lungă (începeam să mă simt deja vinovată, văzându-i pe ceilalţi că încep munca încă de prin 2-3 ianuarie, şi eu stau şi mă distrez), m-am găsit în situaţia deosebit de ingrată de a suferi de insomnie. Aproape o lună de adormit după ora 3, şi trezit la maxim 8-9, orarul meu de somn s-a dat rău de tot peste cap. N-ar fi fost o problemă prea mare, dar începând munca (deci trezit la 7), a-nceput să mă exaspereze treaba asta cu nedormitul. Evident, ce-am făcut primul lucru (după lamentarea tipică de pe feisbuc, unde-am văzut că nu-s singura care s-a “dereglat” 😀 ), am cerut sfaturi pe la prieteni. Şi-au început să curgă ideile, una mai năstruşnică decât cealaltă, şi vă fac o listă aici:

  • de la numărat oi/stele/balonaşe, la tincturi de valeriană, băi fierbinţi, muzică de somn, pastile de dormit, sex, bere, tequila, până la babysitting (care nu m-a obosit cât aş fi crezut :)) ).
Şi cum Ioana e fată cuminte şi ascultătoare, m-am apucat să iau toate sugestiile la puricat. Le-am încercat pe toate, însă valeriana am lăsat-o la urmă. Prostie mare am făcut, pentru că aseară am dormit primul somn de 9 ore într-o lună!! Doar că m-am cam întrecut (voiam să fiu sigură c-am să dorm) şi-am făcut o baie fierbinte, plus o cană de lapte cald şi 10 picături de valeriană. Din astea 3, ceva tot şi-a făcut efectul, aşa că eu am dormit tun. Lăsai picăturile la urmă, pentru că n-aş fi vrut să recurg neapărat la “medicaţie” (teama de dependenţe şi alte prostii), dar mă bucur că le-am încercat, până la urmă.

4 Responses to Cum să dormi un somn odihnitor

  1. Si eu am probleme mai cu somnul.Ma gandesc cu groaza ca intr-o luna vine sesiunea si atunci nici sa vreau nu o sa mai pot dormi mai mult de 3-4 ore pe noapte. Prin martie o sa devin un zombie :))

  2. Sa-i zici la Roxana sa te ajute cu problema asta ca ea si-a rezolvat problemele cu somnul de ceva vreme datorita acelor tehnologii de care ti-am spus. Macar ascult-o pe ea 🙂

    bafta

  3. Incearca ceva mai obositor (ma refer la alergatura, cu casca pe o ureche) iti garantez o cazatura, 🙂 in somn adanc, fara pereche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *