Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Concediul nostru de la Dosinia Luxury Resort (Kemer, Turcia)

Aug
13

IMG_20180806_175017_908Dacă anul trecut am avut un concediu cu părinții după noi, ceva mai activ (la Bibione, Italia), anul acesta am optat pentru un concediu all-inclusive în Turcia, mai ales pentru că am avut posibilitatea de a zbura direct din Oradea. Soțul meu s-a obosit destul de mult cu condusul anul trecut, mai ales că bebe a avut câteva accese de plâns când ne-a fost lumea mai dragă (pe autostradă), așa că am solicitat din start avion. Zic am solicitat, pentru că ne-am dus din nou la agenția noastră preferată – Simbo Tour, de pe str. Primăriei.

IMG_20180806_175017_909Pentru că singura perioadă în care puteam să mergem în concediu era una de la începutul lui august (când e cel mai cald, cel mai aglomerat și bineînțeles, cel mai scump), știam doar că vrem undeva… cu mare și munte. Nu ne-am făcut temele, dar fetele de la agenție au știut din start ce să ne recomande ca să ne fie pe plac. Așa am ales stațiunea Kemer, și hotelul Dosinia Luxury Resort. Zborul l-am avut dimineața, atât la dus (pe la 10, parcă), cât și la întors (atunci a fost un pic mai devreme, la 4 ne-am trezit ca să ajungem la 5 în aeroport, pentru că la 7 aveam zborul spre casă). Bebe s-a comportat exemplar, n-a făcut scandal în avion, a stat cuminte la sân (mă bucur că încă alăptez, pentru că îmi era groază, sincer, de momentul zborului).

Din aeroport până în Kemer am făcut vreo 45 de minute, cu transferul inclus în pachetul de vacanță. Așadar, când am plătit la agenție prețul pachetului, am mai achitat și o asigurare de călătorie (foarte utilă când mergi cu copil mic, pentru că nu știi când ți se îmbolnăvește și atunci, adio concediu și bani plătiți) și atât. Am vrut s-avem un concediu fără cheltuieli suplimentare, pentru că avem planuri mari (dar despre asta, altădată).

Am așteptat un pic până ne-am cazat (aveau ceva problemă cu sistemul de la recepție), dar a fost OK, mai ales datorită ghidului care a fost alături de noi. La ora 15 eram deja în cameră: un loc frumos, curat, nou, cu lucruri de calitate. Unul dintre motivele pentru care am ales hotelul acesta e pentru că s-a deschis abia anul trecut (2017), deci care erau șansele să fi fost camerele deteriorate?!

IMG_20180812_123905_781Am pornit în explorare și apoi ne-am stabilit rutina. Mers la plajă, mers la masă, plimbare prin resort. Mâncarea a fost foarte variată și delicioasă. Sala de mese, curată și mereu curățată (se mai vărsau unele-altele, erau mulți copii prin preajmă). În fiecare seară erau specialități în meniu (am avut seară cu raci, cu sushi, cu kofte și multe altele), și bineînțeles băuturile erau incluse. Nouă ne plac tare mult pide (un fel de pizza turcească, foarte gustoasă) și baclavaua. Gozleme am mâncat pentru prima oară (plăcinte tradiționale, pe care le făcea o doamnă drăguță în fiecare zi, la barul de lângă piscină), și au devenit un fel de mâncare favorit.

Camera era curățată în fiecare zi (între 10 și 12 veneau cândva), iar una dintre doamne lăsa în urmă figurine din prosoape, spre amuzamentul nostru când ne întorceam de la plajă.

Noi am ocupat o cameră cu vedere spre scena principală, unde aveau activități pentru copii și nu numai, în fiecare seară. Ce-i drept, erau destul de gălăgioase, dar se încheiau până spre 11 noaptea. Într-o singură noapte m-au deranjat, când voiam să adorm ceva mai devreme… în rest, bebe dormea cu toată gălăgia din jur. Am avut balcon la cameră, uneori bebe ieșea pe balcon să vadă agitația de pe scenă – mai dansa, pentru că era și muzică de copii, era tare hazliu.

IMG_20180812_123905_789În resort erau zilnic activități de tot felul, de la aqua gym, la beach volley, polo și alte sporturi de apă. Copiii aveau posibilitatea de-a se juca fie la piscina pentru ei, fie la locul cu splash-uri, fie în clubul Masha și Ursul (acolo, două animatoare se îngrijeau de ei și făceau tot felul de activități: pictau, colorau, se jucau de-a indienii). Condiția să lași copilul acolo era să aibă cel puțin 4 ani (noi nu l-am putut lăsa, dar am stat cu el să se joace, să coloreze sau să se uite la film de desene animate).

Despre plajă să vă mai povestesc. Era la circa 10 minute de mers pe jos din cameră (s-a cronometrat soțul!), trebuia să trecem o stradă (dar nu era foarte circulată, și-n plus aveam zebră fix la ușă), iar plaja era amenajată cu nisip în zona șezlongurilor (unele erau acoperite de un fel de pergolă, altele erau la soare – deci puteai să-ți alegi unde vrei să stai), însă apa era cu pietre mari. Apa foarte curată, caldă mai ales seara, dar atenție – dacă mergeți în zonă, nu vă aventurați fără pantofi de apă. Valuri am prins în vreo două zile, dar nimic de speriat. Intrarea în apă era destul de bruscă, în circa 3 metri era deja apa până la piept. Hotelul nostru avea și un ponton, și se putea sta la plajă acolo, sau puteai să te scalzi direct în mare (noi n-am stat acolo din cauza lui bebe, care acum a descoperit scările, și eram într-un du-te vino permanent, așa că nu ne-am riscat). Nu ne-a deranjat marea cu pietre, mai ales că bebe n-a prea stat în apă fără a fi în colac.

Per ansamblu, a fost o experiență de 5*, și mă bucur că nu am fost dezamăgiți de alegerea noastră. Am vrut un concediu relaxant (eu l-am primit, soțul mai puțin – bebe voia să stea doar cu el), bebe s-a bălăcit, am avut și un moment cu febră, dar s-a rezolvat repede și fără alte incidente.

Singurul inconvenient din acest concediu (dar nici acesta n-a fost unul peste care să nu putem trece) a fost faptul că personalul vorbea mai mult turcă și rusă (era plin de ruși, ca peste tot în Turcia). Puțini vorbeau engleză, dar tot ne-am descurcat (adevărul e că scriau mai peste tot anunțuri în turcă, germană, engleză și rusă). Am auzit și niște români prin preajmă, dar nu am interacționat. Altfel, a fost o vacanță frumoasă, și un resort în care m-aș mai întoarce. Dar data viitoare, mi-aș invita și un cuplu-două de prieteni, alături de care să ne bucurăm de experiență.

Ce mai, o dată-n viață e de mers la un all-inclusive turcesc! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *