Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Concediu, ziua 1

Jul
09

După un weekend încărcat cu aniversări, vânători, nunţi şi alte cumetrii, a dat Domnul şi m-am trezit în sfârşit în concediu. Nu vă faceţi iluzii, n-am ajuns într-un loc exotic cu iarbă verde sau nisip fin, ci am preferat să-mi revăd amicii şi oraşul de suflet. Da, am aterizat în Timişoara! 🙂

Iar cum decisesem cândva prin 30 decembrie 2011, anul 2012 va fi unul al exceselor şi al experienţelor inedite. Până acum, permiteţi să raportez, m-am ţinut exemplar de promisiune. Într-atât încât am decis că în acest concediu am să “lay low”, într-atât simt nevoia să mă recuperez după o perioadă încărcată cu party-uri care mai de care… Iar la capitolul experienţe inedite, trebuie să vă povestesc despre două pe care le-am trăit chiar azi, în dimineaţa 1 de concediu.

Primo: am testat pentru prima oară în viaţă hrişca. De-auzit am mai auzit de ea, ştiam că-i un fel de două feluri, dar n-am avut niciodată unde sau cum s-o mănânc. Şi cum în bucătăria românească nu ştiu să fie tare faimoasă, cel puţin nu în zona Crişurilor, până acum nu m-am întâlnit cu ea. Colega de apartament a amicei mele mi-a pregătit un breakfast treat, de cum ne-am trezit: a făcut mâncare de hrişcă. Care e absolut delicioasă şi se prepară foarte repede. Pentru două persoane, aveţi nevoie de vreo 250 de grame de hrişcă, pe care le puneţi la fiert în apă cu sare, alături de un morcov tăiat rondele. După ce s-a fiert, se strecoară, se adaugă unt şi brânzică. Puteţi adăuga şi măsline, am înţeles că-s un deliciu în hrişcă. Încă un pic de sare, după gust, şi that’s it! Hrişca e atâta de aromată, că sigur nu simţiţi nevoia să mai puneţi alte condimente.

Cea de-a doua premieră a zilei a venit tot de la colega, şi e una specială mai specială pentru mine (marele fan de ceaiuri): am băut kombucha! Ce e kombucha, poate vreţi să ştiţi… ei bine, e un fel de ceai verde, îndulcit, fiert şi lăsat la răcit, apoi pus într-un borcan cu o ciupercă ce fermentează, astfel că în 4-5 zile băutura se transformă în ceva absolut genial!! Dacă o şi lăsaţi oleacă la frigider, e ceva de vis.

No, vă las, că m-aşteaptă lumea la piscină! 😉

[sursa foto: wiki]

5 Responses to Concediu, ziua 1

  1. Ce piscina? Vin si eu! 🙂

  2. Ma bucur ca ai facut cunostinta cu hrisca. Si pe mine m-a “specializat” Dani in mancat de hrisca, care-i si foarte sanatoasa pe desupra 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *