Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Cluj – always a pleasure!

Nov
21

De când l-am vizitat mai pe-ndelete anul trecut, prin toamnă, când aveam vise de-a mă muta în urbea de pe Someşul Mic, a trecut ceva vreme… deşi acum era prezent frigul ce mă speria şi-mi provoca ceva coşmaruri, am decis că n-am să-l las, totuşi, să stea în calea unor noi aventuri care-mi sunt pregătite. Aşadar, cu ocazia celei de-a treia Conferinţe Naţionale de Discursuri Toastmasters (unde am şi jurizat, dar despre asta vă povestesc ceva mai încolo, să-mi adun ideile niţel!), am bifat Clujul şi anul acesta în lista mea de TO DO. ;))

La fel cum îl lăsasem toamna trecută, a fost o plăcere să-l regăsesc, chiar dacă frigul şi-a făcut ceva mai simţită prezenţa. Dar sunt o curajoasă, cum ziceam, şi adevărul e că, alături de prieteni, parcă înfrunţi mai repede condiţiile vitrege – totul e să ai gaşca de nebuni cu care să dansezi chiar şi la -9 grade, într-o parcare de la etajul 7 (cu o panoramă destul de frumoasă a oraşului). Am bifat un concurs deosebit, gazdele de la Toastmasters Cluj au avut o organizare impecabilă, şi evident, cum îi şade bine turistului – cu aparat foto în gât, chiar dacă-i luat cu împrumut! – am pornit la “colindat” prin oraş. Prima ieşire a fost la Restaurantul Marty de pe str. Horea. În tot timpul cât am stat prin Cluj anul trecut, nu am ajuns să-i trec pragul, dar mă bucur c-a insistat cineva s-o fac, de data asta. Am mâncat bine, chiar dacă eram presaţi de timp – noroc că chelnerul a fost tare drăguţ tot timpul ăsta şi ne-a îndurat capriciile (sau mai bine zis, mi le-a îndurat! :)) ). 

Pe seară, după cina festivă la Concursul Toastmasters, am purces spre următoarea etapă de distracţie: clubul Havana. Ei bine, nici despre ăsta nu ştiam foarte multe, i-am lăsat pe prietenii mai experimentaţi să mă surprindă, şi n-a fost rău. La etajul 7 al blocului, o sală faină, cu multe geamuri şi o panoramă faină a oraşului, şi muzică… cât de cât bună. Dansantă, ca să zic aşa… Plin locul de adolescenţi care-şi sărbătoreau majoratul (pfoai, tinerii din ziua de azi, sper că noi n-am fost aşa la 18 ani =)) )… dar a fost bine. Dimineaţa, vizita în Cluj a continuat la Carolina Ter – o cafenea drăguţă din Piaţa Muzeului (şi-aici, tot prima oară). Am băut ceaiuri bune, am savurat o pizza Diavola ca la carte… ce mai, un mic-dejun pe cinste. :))

Concluzia: there are so many places to go, people to see… Şi pentru că abia acum încep să descopăr magia Clujului, ei bine… cred că am nevoie de vizite repetate, ca să-mi rămână bine-n minte, nu-i aşa? 😀

3 Responses to Cluj – always a pleasure!

  1. Hm…o dată ce ai vizitat oraşul acesta superb, n-ai cum să nu te întorci. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *