Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Ciupercuţă, supă cremă te fac!

Apr
17

Să revenim în forţă după sărbătorile pascale, în care-am mâncat şi ne-am ghiftuit, cu ceva uşor de pregătit şi mai mult, ceva absolut delicios! Aşadar, azi pregătim supă cremă de ciuperci. Da’ ce ciuperci, să vă spui acuş: ciuperci crescute-n casă. Se face că mai nou e bine să-ţi “grow your own”, aşa că iubitul meu s-a decis că nu i-ar pica rău să aibă o cutie care să producă ciuperci aproape zilnic, chiar sub ochii lui. De la Kaufland şi-a cumpărat-o, dar am înţeles că se pot găsi la mai toate magazinele universale. La vreo 3 săptămâni de la achiziţionarea miraculoasei cutii, primele ciupercuţe şi-au făcut apariţia, spre încântarea proprietarului. Când s-au strâns ceva mai multe,  decizia a fost unanimă: e timpul pentru supă-cremă de ciuperci. ;))

Noroc că internetu’-i mare şi gugăl e la datorie, astfel că reţeta a fost procurată in no time (ce-i drept, am citit câteva reţete înainte, iar ce-am făcut noi a fost o combinaţie). Ciupercile (cam câte vedeţi în poza de mai sus) s-au cules de la sursă, apoi le-am spălat şi le-am tăiat foarte fin. Am pus o ceapă tăiată mărunt la călit în ulei de măsline, iar când s-a înroşit un pic am adăugat ciupercile (şi condimentele – tot ce vă taie capul, după gust – sare, piper, mărar, pătrunjel). Le-am lăsat la călit multă vreme, până s-a evaporat apa de pe ele (vreo 15 minute, timp în care am amestecat fără oprire). Am adăugat 3 linguri de făină, am mai amestecat puţin, apoi 2 căni cu apă, şi am lăsat la foc mediu vreme de 20 de minute, amestecând din când în când. Compoziţia ar trebui să devină mai cremoasă, datorită făinii. Când a început să fiarbă, am şi luat-o de pe foc. Am pus-o pe-un fund de lemn şi-am băgat blenderul în compoziţie, pentru a mărunţi cât mai bine ciupercile. Am pus-o încă puţin pe foc, adăugând 2 linguri cu smântână, şi-am lăsat-o să mai dea o dată în clocot.

Am servit-o cu pâine prăjită frecată cu usturoi şi-a fost de-li-cioa-să!

2 Responses to Ciupercuţă, supă cremă te fac!

  1. Ia mai da-mi niste detalii despre cutiuta “miraculoasa”… Cat a costat? La ce raion a gasit-o? Cate cicluri are? …
    Supa crema sunt convins c-a iesit delicioasa mai ales daca ai pus ingredientul “secret”, dragoste. 🙂

    • Cutiuţa a fost achiziţionată de la Kaufland, la raionul cu seminţe, chiar de la intrare. A costat 30 lei, iar din câte am înţeles, ţine o perioadă (amica noastră a aruncat-o după un an…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *