Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Cele mai rapide și simple brioșe

Feb
06

Îmi place să gătesc și voi, cei care mă citiți deja de ceva vreme, știți asta. Că-s mai leneșă când vine vorba de scris pe blog, eh… asta e altă poveste! 🙂

Azi am decis să împărtășesc o rețetă foarte simplă de prăjitură – se poate face în tavă dreptunghiulară, dar și în forme de brioșe – prăjitura la cană. De ce are acest nume? Pentru că ingredientele se măsoară cu o cană (câteva dintre ele). Se iau foarte simplu: un morcov și două mere, care se dau prin răzătoarea mare. Se pun într-un bol măricel, peste care se toarnă o cană cu făină, o cană cu zahăr (eu nu pun chiar o cană, ci mai puțin), două ouă, 100 ml de ulei, scorțișoară și alte arome cât cuprinde. Amestecați toate nebuniile astea și formați o pastă, peste care stingeți o linguriță de bicarbonat cu zeamă de lămâie.

Cum ziceam, am făcut prăjitura și în tavă dreptunghiulară, și în forme de brioșe, la inspirația de moment. Le-am copt la foc iute 5 minute, apoi la foc mic spre moderat.

Iar aseară, cu formele de brioșe, am mai improvizat o chestie – crema de caramel. Am pus două linguri de unt într-un bol la temperatura camerei până a devenit moale, apoi l-am frecat cu două linguri de zahăr pudră și o cremă de caramel adusă din concediul magnific din Franța. Peste crema asta am pus steluțe și biluțe, iar cei care-au gustat au declarat că e o rețetă de succes!

3 Responses to Cele mai rapide și simple brioșe

  1. Pe briose cade-o floare , culoare-felicitare, la atac, toti ! gura mare !

  2. Asa ceva-mi gateste si doamna, ii ies de minune. La gatit tind sa cred ca nu mai intervin cunostintele pe cat sunt de importante doua aspecte: dorinta si implicarea. Am luat-o cand nu stia sa curete nici cartofi, acum face mancarea la care nu as putea renunta 🙂

  3. Trebuie neaparat sa o incerc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *