Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Cea mai bună plăcintă cu mere

Jun
13

… pe care am mâncat-o ever, din lumea asta mare (deşi eu n-am umblat tare mult prin ea, şi-am o vârstă cam fragedă, ar zice unii – dar am umblat prin restaurantele din ţară!) s-a găsit la Restaurantul Ardelenesc Bastion, din Baia Mare. Restaurantul acesta e foarte pitoresc, ascuns în Parcul municipal din Baia Mare (Valea Roşie, nr. 22, în spate). Mă aflam în Baia Mare cu prilejul Festivalului de Teatru ATELIER, însă între spectacole m-a invitat o amică să mâncăm “o plăcintă cum n-ai văzut în viaţa ta”.

Plăcinta cu mere e preferata mea, n-o fac niciodată acasă, dar o mănânc cu plăcere în restaurante… Ei bine, cum să refuzi o aşa ofertă? Am pătruns în curtea cea mică, unde erau măsuţe şi băncuţe cum îmi închipui c-or fi existând prin locşoarele pitoreşti din Franţa, iar eu am fost fermecată pe loc! Am mâncat totuşi înăuntru, pentru că stătea să plouă în Baia Mare, şi nu voiam ca prima mea vizită acolo să mă lase cu amintiri neplăcute. Meniurile ni le-au adus repede, două cutii mari de lemn care se desfăceau… meniu “heavy” la propriu. Preţurile mai mult decât acceptabile, dar să căutăm plăcinta.

Nu-mi era tare foame, mai mult poftă, aşa că am convins-o pe amica mea să împărţim una, neuitându-mă deloc la gramaj sau la alte indicii. Ea a râs, şi-a fost de acord. Mi-au adus-o destul de repede, dar doamne, nu eram pregătită pentru ce aveau să-mi vază ochii: ditamai farfuria cu o jumătate de plăcintă absolut imensă! Nu vă spun că era aburindă, cu scorţişoară şi zahăr vanilat, iar eu spre ruşinea mea, am mâncat nici o jumătate din cât primisem (cam un sfert din plăcinta originală, deci). Costă 12 lei ditamai plăcinta, şi vă zic că merită toţi banii! Faceţi bine şi încercaţi-o… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *