Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Cât durează să-ţi refaci buletinul?

Jun
25

Dacă eşti din Oradea, am o veste bună: durează nici mai mult, nici mai puţin de două minute. Da, ai citit bine! Două minute pe ceas. Ce trebuie să faci: primul lucru, fă-ţi o programare. E mai bine, crede-mă, oamenii de la ghişee sunt altfel asaltaţi, doar se merge în turmă la buletine/paşapoarte, nu? Aici ai un link către Serviciul de Evidenţă al Populaţiei, unde poţi să-ţi faci super-rapid o programare.

Cel de-al doilea pas e să completezi chiar tu, acasă, formularul prin care soliciţi noua carte de identitate (a mea expirase, şi-am văzut că astea noi sunt valabile doar şapte ani şi nu zece, cât erau mai demult). Le poţi da jos şi printa de aici, iar treaba-i aproape gata! Eu m-am prezentat la ora stabilită, cu formularul completat, taxa plătită chiar la intrarea în Birou (e 11 lei), cu tăticul de mânuţă. Da, deşi pare oarecum penibil, pentru că nu deţin proprietate, tre’ să vină unul dintre cei ce au (propitarii ăştia :)) ), să declare că prin bunăvoinţa lor preamare eu nu stau în stradă, ci într-o casă.

Nenea portarul (şocat că m-am programat online şi-am mai şi adus formularul – mi-a zis că-s prima pe anul ăsta!) mi-a dat număr de ordin şi în câteva secunde am ajuns la doamna de la ghişeu. Cel mai mult a durat în toată povestea statul la poză. Frate, doamna m-a mutat şi învârtit de ziceai că mă pozează artistic, nu alta. Despre poză nu vă zic mai multe, c-a ieşit de zici că-s iradiată, deşi eram destul de machiată (nu se vede aproape deloc în poză). Da’ noi să fim sănătoşi, că acum avem “boletin” nou-nouţ. Închei prin a zice un mare MULŢUMESC celui/celei care-a revoluţionat sistemul ăsta birocratic. Din amintirile mele, prima oară când am fost la buletine am stat două ore la coadă, şi-am intrat doar pentru că avusei o pilă. Mi-era cald, eram leşinată, şi în secţie era o nebunie. Acum nu mai e deloc aşa! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *