Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Capăt de linie pentru IGUANELE

Mar
06

E gata, oficial, s-au terminat filmările la noua peliculă a lui Marian Crişan, turnată la Oradea, Salonta şi Arieşeni – “Iguanele”. Da, ştiu – toţi orădenii au fost implicaţi în proces, cu voia sau fără voia lor, deci e clar că vom aştepta cu toţii cu sufletul la gură să vedem ceea ce nu vrea să fie o continuare la “Morgen”, ci doar o poveste urbană contemporană. 

Filmul vrea să fie ecranizarea unei legende urbane, inspirată din trupa rock originară din Salonta, şi-anume “Iguana pe fir”. Acţiunea se petrece la Oradea, iar protagonistul, Victor (interpretat de Dan Chiorean) e un rocker de 45 de ani care are un fiu, dependent de droguri. Confruntându-se cu această problemă destul de dificilă, nu renunţă să-şi ajute băiatul, pe Florin (Alin State), chiar dacă asta înseamnă să-i furnizeze preţioasele narcotice prin orice măsură posibilă. Îl însoţesc în peripeţii actorii Crina Semciuc sau Ofelia Popii, dar şi actorii orădeni Daniel Vulcu, Elvira Platon-Rîmbu şi Richard Balint, printre alţii.

Şi pentru că părea un proiect interesant, m-am înscris la castingul dat pentru figuraţie, şi iacătă că m-au sunat să mă prezint la filmările ce-au avut loc într-unul din localurile mele preferate, nicăieri altundeva decât în LACTOBAR! Despre Marian Crişan nu ştiu ce să vă spun, tot timpul cât am stat acolo l-am văzut ca pe un om calm, calculat, dornic să facă treabă bună, deci bravo lui! Cât despre altele, frig a fost tare, bineînţeles că treaba n-a început la timp, dar a fost o experienţă interesantă să-i văd pe actori la treabă, mai ales că lucrurile se fac puţin altfel în lumea filmului, faţă de ce ştiam eu de la teatru. Bun, şi-acum, cum ziceam, aşteptăm filmul, că doar-doar mi s-o vedea şi mie cotul în scena 56, dubla 13! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *