Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Ay-ay-ay, ce frumos a fost la PLAI!

Sep
18

Nu dați în mine pentru titlu, că n-am găsit rimă mai bună! :)) Am fost iarăși în Timișoara, la PLAI 2013, cum mă lăudam zilele trecute, și dac-am întârziat cu relatarea despre cum a fost, e pentru faptul că-s tare prinsă cu Festivalul Internațional de Teatru Oradea – la care vă aștept negreșit din weekend! Am ajuns la ZAZ (că pe ea voiam tare de tot s-o văd) chiar la mustață, puțin era să ratăm începutul (asta pentru că avem un GPS taaare idioțel care ne-a plimbat un pic pe legheleurile din Dumbrăvița). Era oleacă frig, da’ am început să ţopăi, aşa că n-am băgat de seamă şi ne-am veselit, alături de cei din public – şi-a fost public enorm. Aşa de mult mi-a plăcut concertul ei (pardon, ne-a plăcut!), că fredonăm încă prin casă melodiile… Femeia e un vulcan de energie – n-a stat o clipă locului. A ţopăit, a dansat, a cântat şi s-a zbenguit cu o energie pe care sincer, am invidiat-o. Încă un lucru super: repertoriul ei muzical – femeia a cântat de toate – melodiile ei cunoscute, valsuri, tango-uri, salsa, rock, de toate-toate. Încă un lucru fain, pe care e musai să-l menţionez, a fost sonorizarea. Care a fost excelentă – Zaz are o voce foarte… faină, ca să zic aşa. Ţipa, dar nu strident, cânta şi i se auzeau perfect inflexiunile vocii – a fost parcă o sesiune de-aia de studio – da’ cu public. Încă un lucru pe care Zaz l-a făcut şi acolo ne-am îndrăgostit de ea – după ce-a gângurit în franceză, a tradus fiecare frază în română. Am apreciat, sincer, mesajele ei – fata s-a străduit – ştie că suntem mai mult francofoni doar pe foaie… Bravo, ZAZ! Minusuri n-am… poate doar nasul meu rece şi roşu de la finalul concertului. 🙂

În a doua zi am ajuns iarăşi pe final – asta pentru că a plouat şi-a fost friiig toată ziua. Am ajuns să-l vedem pe Patrice nu chiar de la început – fix când s-a oprit ploaia. Echipaţi „ca de război”, ne-am zbenguit din nou și pe muzica lui Patrice… da’ parcă n-a mai fost la fel. Lume muuuultă, agitaţie, am stat prin spate… iar sonorizarea n-a mai fost ca în seara anterioară. La SOULSTORM toată lumea s-a dezlănţuit (cântecul tinereţilor multora dintre noi), Patrice s-a simţit bine la noi, cânta de mama focului în ciuda ploii de la BIS (unde noi ne-am declarat înfrânţi şi-am zbughit-o spre oraş, spre un pub călduros din urbe).

Din păcate, duminică a trebuit să plecăm mai devreme şi n-am prins concertele, dar atmosfera de la PLAI a fost suficientă cât să ne încarce cu energie pentru toată toamna şi iarna ce urmează… Mulţumim, Nebuloasa, pentru găzduire şi ce pot să spun… ne revedem anul viitor!

PS: N-am poze, am fost mai preocupată să mă BUCUR de muzică şi de atmosferă. Poze frumoase găsiţi: cu ZAZ, cu PATRICE, cu Nuevo Tango Quintet.

Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală  Sunet Ambianţă  Timişoara şi Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural RomânConsiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.

Sponsor principal PLAI 2013: HELLA

Sponsori: Euro GSM și Staropramen

Susțin investind în dezvoltarea PLAI: Cabinet MercescuDraxlmaierKathreinContinentalIHM Total Consult și Quark Motors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *